Uutiset

9.4.2018HAUDANHOIDOT KESÄKSILue lisää »14.3.2018Viikko 16: 18-22.4. Juha Karhulahti VetelissäLue lisää »13.3.2018Tiedoksi 50-v. sitten konfirmoidutLue lisää »

Yhteystiedot

Vetelin seurakunta
Räyringintie 10
69730 Tunkkari
Kirkko, Torpantie 130, 69700 Veteli
Seurakuntatalo, Torpantie 129, 69700 Veteli

Diakoniatyö

Diakoniatyö on kristilliseen lähimmäisenrakkauteen perustuvaa palvelua. Se on kuuntelemista, tukemista ja rinnalla kulkemista erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Työtä tehdään vastaanotolla, kotikäynneillä ja laitoksissa.

Työntekijään voit olla yhteydessä poikkeamalla diakoniatoimistossa päivystysaikana tai soittamalla ja sopimalla tapaamisesta / kotikäynnistä. Päivystys kirkkoherranvirastolla maanantaisin klo 9 – 11.

Ota rohkeasti yhteyttä elämän iloissa ja suruissa!

Diakoni Susanna Heikkilä

p. 040 56 18 428

 

24.jpgSäännöllinen toiminta

Tervetuloa mukaan hiljentymään, laulamaan, vaihtamaan kuulumisia ja keskustelemaan!

PULKKISEN DIAKONIAPIIRI

joka toinen keskiviikko kokoontuen kodeissa klo 12-13.30

YSTÄVÄPIIRI

Kuusikodilla kerran kuukaudessa klo 13.

KEVAKERHO

Jokekodilla kerran kuukaudessa

SURURYHMÄ

kokoontuu syksyn ja talven aikana 7 kertaa

Tarkemmat ajankohdat, tietoa sururyhmästä, tapahtumista, virkistyspäivistä ja leireistä saat kirkollisista ilmoituksista tai diakoniatyöntekijältä.

 

Syntymäpäivätonnittelukuva.jpg

Seurakunta kutsuu vuosittain kaikki 70 ja 75 vuotta täyttävät yhteiseen syntymäpäiväjuhlaan. Juhla pidetään toukokuussa. 

Mikäli haluat papin tai diakoniatyöntekijän tervehdyskäyntiä syntymäpäiväsi merkeissä, ilmoita siitä joko työntekijälle suoraan  tai kirkkoherranvirastoon p. 050 44 55 200.

80 ja 85 vuotta täyttävien luona onnittelukäynnillä käy oman piirijohtokuntasi jäsen. Seurakunnan työntekijät käyvät onnittelukäynnin 90 vuotiaiden ja sitä vanhempien luona.  Käynneistä pyritään sopimaan etukäteen puhelimitse.

 

Kehitysvammaistyön pappi esittäytyy

Tuire.jpg

"Olen kehitysvammaistyön pappi Tuire Wuorijärvi. Työalueenani ovat Järvi-Pohjanmaan, Isonkyrön ja Kokkolan rovastikunnat. Käyn asumisyksiköissä, toimintakeskuksissa ja kouluissa, teen kriisi- ja sielunhoitotyötä ja olen mukana seurakuntien järjestämässä toiminnassa. Yhteistyössä seurakuntien kanssa järjestämme erityisrippikouluja.

Minuun voit ottaa yhteyttä, jos esim. haluat rippikouluun, tarvitset keskusteluapua, toivot hartautta tai ehtoollista, tai tarvitset tukea kriisitilanteissa tai surun kohdatessa. Ota yhteyttä p. 050 474 6886, tuire.wuorijarvi@eskoo.fi "

Vapaaehtoistyö

Diakoniatyön suunnittelussa kuin toteutuksessakin vapaaehtoiset seurakuntalaiset ovat ensiarvoisen tärkeitä. Työhön osallistuu diakoniatyön johtokunta, kylien piirijohtokunnat ja joukko muita vapaaehtoisia.

"Arkienkeleitä tarvitaan"

Diakoniatyössä tarvitaan vapaaehtoisia; tapahtumissa avustajina, emännän apuna keittiössä, yhteisvastuukerääjinä, musiikkitehtävissä jne. Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä sinulle sopivaa tapaa toimia ja olla apuna seurakunnan toiminnassa. Auttavia käsiä ja kuuntelevia korvia ei ole koskaan liikaa.

"Kantakaa toistenne kuormia, niin te toteutatte Kristuksen lain." Gal 6:2

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Vuonna 2018 keräyksellä torjutaan nälkää ja köyhyyttä. Suomessa tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kautta. Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheutamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta hädässä oleville Suomessa ja 20 % oman seurakunnan tekemään avustustyöhön.

Vetelin seurakunnassa suoritetaan vuosittain listakeräys helmi-huhtikuun aikana.

Lisätietoa keräyksestä www.yhteisvastuu.fi

Keskusteluapua

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa 0400 22 11 80.

Puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen.  Pe ja la öinä -03 saakka,
muina päivinä klo 01 saakka.
Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi löytyy Palveleva chat sekä Palveleva netti.

 

Linkkejä

Kirkon ulkomaanapu

Takuu säätiö

Kirkon perheneuvonta