Uutislistaukseen

Julisteessa teksti sinä riität hyvään vanhemmuuteen, kuvassa ostoskasseja kantava isä ja neljä touhukasta l...

Yhteisvastuukeräys tukee vanhemmuutta

3.2.2020 11.10

Kun vanhempi voi hyvin, lapsi voi hyvin. Tutkimusnäyttö osoittaa, että lapsen ja vanhemman välinen myönteinen suhde edistää lapsen kokonaiskehitystä. Vaikka perheille on erilaisia tukimuotoja olemassa, kokee moni vanhempi saavansa liian vähän sosiaalista tukea ja apua vanhemmuuden haasteisiin.

Sunnuntaina 2.2. käynnistyi jo 70. yhteisvastuukeräys, jonka tuotosta 40 % jää Suomeen. Puolet osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin paikallisesti seurakunnissa ja puolet ohjataan valtakunnalliseen hankkeeseen, jossa toimijoina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Lahjoittaa voit monella tapaa

Vetelin seurakunnassa listakerääjät ovat liikkeellä aina huhtikuun loppuun asti. Mikäli löydät postilaatikostasi yhteisvastuun tilisiirtolomakkeen, se merkitsee, että kerääjä on käynyt ovellasi tai asuinalueellasi keräys toteutetaan tilisiirtojen avulla.

Lahjoitusmahdollisuuksia on monenlaisia. Lahjoittaessasi yhteisvastuun tileille, laita viitteeksi 303765, jolloin lahjoituksesi huomioidaan Vetelin seurakunnan keräystuloksessa. Lahjoittaa voit tileille

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Lahjoittaa voit myös näiden kotisivujen etusivun alalaidasta.

Tekstiviestilahjoitus onnistuu lähettämällä valtakunnalliseen numeroon 16588 viestin APU10 (=lahjoitus 10 €) tai APU20 (=lahjoitus 20 €)

Lisätietoja löydät http://www.yhteisvastuu.fi/