Diakoniapiiri

Pulkkisen ja Haukilahden diakoniapiiri kokoontuu kodeissa tai vaihtoehtoisesti Pulkkisen ja Haukilahden nuorisoseuran talolla joka toinen keskiviikko klo 12 talvikauden ajan. Tarkemmat kokoontumisajankohdat ja paikat selviää kirkollisista ilmoituksista.

Diakoniapiirissä laulamme virsiä, hiljennymme rukoukseen, keskustelemme aiheesta ja aiheen vierestä.  Tärkeää on toinen toisemme tapaaminen, kohtaaminen ja kuulumisten vaihtaminen, mikä onnistuu vaikka kahvipöydässä. Vapaaehtoinen kahviraha käytetään mm. diakoniatyön joulumuistamisiin tukea tarvitseville.

Kehitysvammaistyö

Kevakerho

kokoontuu Jokekodilla kerran kuukaudessa tiistaisin klo 15 - 16 talvikauden ajan. Tarkemmat tiedot löydät kirkollisista ilmoituksista. Hartauden jälkeen askarrellaan, jutellaan, leikitään, pelaillaan tai laulellaan vaihtelevasti eri kerroilla.

Leiripäivä

Kesän odotettu päivä on leiripäivä, joka järjestetään yhteistyössä Halsua-Kaustinen-Vetelin Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen, Keski-Pohjanmaan omaishoitajayhdistyksen sekä Halsuan ja Kaustisen-Ullavan seurakuntien kanssa.

Kirkkopyhä

Kerran vuodessa matkaamme Kokkolan rovastikunnan kehitysvammaisten kirkkopyhään vaihdellen rovastikunnan eri seurakunnissa. Kirkkopyhässä on mukava kohdata lähialueen ystäviä ja tuttavia hyvän sanoman äärellä. Seuraavan kerran kokoonnumme kirkkopyhään vuonna 2021.

Kehitysvammaistyön pappi

Marja-Liisa Latvatalo (Lissu-pappi) toimii kehitysvammatyön pastorin virassa. Lissu-papin toimialueena on Kokkolan rovastikunnan lisäksi Isonkyrön- ja Järvi-Pohjanmaan rovastikunnat.

Lissu-papin tavoitat numerosta 050 474 6775 tai sähköpostitse marja-liisa.latvatalo@eskoo.fi

Jos haluat tietää alueemme seurakuntien yhteisen kehitysvammaistyön asioista, voit seurata tiedottamista Facebookissa. Siellä on sivusto "Kehitysvammaistyön papit Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Siellä mm. julkaistaan videohartauksia.

Hartauksia ja jumalanpalveluksia näkyy Kirkon Selko YouTubessa. Niitä on toteutettu ja kuvattu eri puolilla Suomea.

Ystäväpiiri

Kuusikodin Ystäväpiiri  Räyringissä kokoontuu kerran kuukaudessa maanantaisin klo 13 talvikauden ajan. Tarkemmat kokoontumisajankohdat selviää kirkollisista ilmoituksista.

Ystäväpiiri on varttuneemman väen kohtaamispaikka. Kokoonnumme noin tunnin ajan, jonka jälkeen kahvittelemme yhdessä. Tunnin aikana hiljennytään Raamatun tekstien ja rukouksen äärellä, lautetaan ja keskustellaan - toisinaan leikitään ja visaillaan.

YSTÄVÄPIIRI TAUOLLA TOISTAISEKSI

Tapahtumat, leiripäivät ja retket

Erilaisista tapahtumista ja leiripäivistät tiedotetaan kirkollisissa ilmoituksissa. Osa virkistys- ja leiripäivistä toteutetaan yhdessä Perhonjokilaakson seurakuntien ja rovastikunnan seurakuntien kanssa yhdessä.

Mielen virkistyspäivä

järjestetään syksyisin yhdessä Perhonjokilaakson seurakuntien kanssa kiertäen kiertäen eri seurakuntien alueella. Päivään kutsutaan mukaan erityisesti mielenterveyskuntoutujia. Syyskuussa kokoonnuimme Kaustiselle Nuolisen leirikeskukseen ja ensi vuonna meitä kutsutaan Halsualle.

Omaishoitajien kirkkopyhä

Perhonjokilaakson seurakunnat järjestävät omaishoitajien kirkkopyhän vuosittain yhdessä Keski-Pohjanmaan omaishoitajien kanssa. Seuraavan kerran kokoonnutaan kirkkopyhän merkeissä messuun Vetelin kirkkoon syksyllä 2021.

Kirkkopäivä kuuroille, näkövammaisille ja äänilehden lukijoille

Kirkkopäivää vietetään vuosittain, usein kesän korvalla toukokuussa, suvivirren aikaan. Päivä on yhteinen Kokkolan rovastikunnan alueella. Vuoden 2020 kirkkopäivä Kaustisella on siirretty vallitsevan tilanteen vuoksi pidettäväksi myöhemmin. Tiedustelut Susannalta p. 040 5618428.

Vapaaehtoistyö

Diakoniatyön suunnittelussa kuin toteutuksessakin vapaahtoiset seurakuntalaiset ovat tärkeällä paikalla.

Työhön osallistuu diakoniatyön johtokunta, kylien piirijohtokunnat ja joukko muita vapaaehtoisia. Diakoniatyössä vapaaehtoisia tarvitaan avustajina erilaisissa tapahtumissa, emännän apuna keittiössä, yhteisvastuukerääjinä, musiikkitehtävissä jne. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään,  niin mietitään yhdessä sinulle mielekäs tapa toimia ja olla apuna seurakunnan toiminnassa.

"Kantakaa toistenne kuormia, niin te toteutatte Kristuksen lain." Gal. 6:2