Diakoniapiiri

Pulkkisen ja Haukilahden diakoniapiiri kokoontuu kodeissa joka toinen keskiviikko klo 12 talvikauden ajan. Tarkemmat kokoontumisajankohdat ja paikat selviää kirkollisista ilmoituksista.

Diakoniapiirissä laulamme virsiä, hiljennymme rukoukseen, keskustelemme aiheesta ja aiheen vierestä.  Tärkeää on toinen toisemme tapaaminen, kohtaaminen ja kuulumisten vaihtaminen, mikä onnistuu vaikka kahvipöydässä. Vapaaehtoinen kahviraha käytetään mm. diakoniatyön joulumuistamisiin tukea tarvitseville.

Kehitysvammaistyö

Kevakerho

kokoontuu Jokekodilla kerran kuukaudessa tiistaisin klo 15 - 16 talvikauden ajan. Tarkemmat tiedot löydät kirkollisista ilmoituksista. Hartauden jälkeen askarrellaan, jutellaan, leikitään, pelaillaan tai laulellaan vaihtelevasti eri kerroilla.

Leiripäivä

Kesän odotettu päivä on leiripäivä, joka järjestetään yhteistyössä Halsua-Kaustinen-Vetelin Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen, Keski-Pohjanmaan omaishoitajayhdistyksen sekä Halsuan ja Kaustisen-Ullavan seurakuntien kanssa.

Vuoden 2018 leiripäivää vietetään Halsuan Majakassa tiistaina 19.6. klo 9-17.

Kirkkopyhä

Kerran vuodessa matkaamme Kokkolan rovastikunnan kehitysvammaisten kirkkopyhään vaihdellen rovastikunnan eri seurakunnissa. Kirkkopyhässä on mukava kohdata lähialueen ystäviä ja tuttavia hyvän sanoman äärellä. Tänä vuonna kirkkopyhää vietetään Kannuksessa 23.9.

Kehitysvammaistyön pappi esittäytyy

"Olen kehitysvammaistyön pappi Tuire Wuorijärvi. Työalueenani ovat Järvi-Pohjanmaan, Isonkyrön ja Kokkolan rovastikunnat. Käyn avumisyksiköissä, toimintakeskuksissa ja kouluissa, teen kriisi- ja sielunhoitotyötä ja olen mukana seurakuntien järjestämässä toiminnassa. Yhteistyössä seurakuntien kanssa järjestämme erityisrippikouluja. Minuun voit ottaa yhteyttä jos esim. haluat rippikouluun, tarvitset keskusteluapua, toivot hartautta tai ehtoollista tai tarvitset tukea kriisitilanteissa tai surun kohdatessa. Ota yhteyttä p. 050 474 6886, tuire.wuorijarvi@eskoo.fi "

Ystäväpiiri

Kuusikodin Ystäväpiiri  Räyringissä kokoontuu kerran kuukaudessa maanantaisin klo 13 talvikauden ajan. Tarkemmat kokoontumisajankohdat ja paikat selviää kirkollisista ilmoituksista.

Ystäväpiiri on varttuneemman väen kohtaamispaikka. Kokoonnumme noin tunnin ajan, jonka jälkeen kahvittelemme yhdessä. Tunnin aikana hiljennytään Raamatun tekstien ja rukouksen äärellä, lautetaan ja keskustellaan - toisinaan leikitään ja visaillaan.

Vapaaehtoistyö

Diakoniatyön suunnittelussa kuin toteutuksessakin vapaahtoiset seurakuntalaiset ovat tärkeällä paikalla.

Työhön osallistuu diakoniatyön johtokunta, kylien piirijohtokunnat ja joukko muita vapaaehtoisia. Diakoniatyössä vapaaehtoisia tarvitaan avustajina erilaisissa tapahtumissa, emännän apuna keittiössä, yhteisvastuukerääjinä, musiikkitehtävissä jne. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniatyöntekijään,  niin mietitään yhdessä sinulle mielekäs tapa toimia ja olla apuna seurakunnan toiminnassa.

"Kantakaa toistenne kuormia, niin te toteutatte Kristuksen lain." Gal. 6:2

Tapahtumat, leiripäivät ja retket

Erilaisista tapahtumista ja leiripäivistät tiedotetaan kirkollisissa ilmoituksissa. Osa virkistys- ja leiripäivistä toteutetaan yhdessä Perhonjokilaakson seurakuntien ja rovastikunnan seurakuntien kanssa yhdessä.

Mielenterveysväen virkistyspäivä

järjestetään syksyisin yhdessä Perhonjokilaakson seurakuntien kanssa kiertäen kiertäen eri seurakuntien alueella. Seuraava virkistyspäivä pidetään Perhossa 30.8.

Omaishoitajien kirkkopyhä

Perhonjokilaakson seurakunnat järjestävät omaishoitajien kirkkopyhän vuosittain yhdessä Keski-Pohjanmaan omaishoitajien kanssa.

Kirkkopäivä kuuroille, näkövammaisille ja äänilehden lukijoille

Kirkkopäivää vietetään vuosittain, usein kesän korvalla toukokuussa. Päivä on yhteinen Kokkolan rovastikunnan alueella. Kirkkopäivään kokoonnuttiin 30.5.  Kannukseen ja vuonna 2019 päivää vietetään Kokkolassa.

vanhuksen kädet ristissä