Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8 000 uutta luottamushenkilöä.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät? Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Äänestä sellaisena kuin olet – olet uskottu, toivottu ja rakastettu

Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja.

Tutustu vaalien teemoihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoiset toimijat ovat ensiarvoisen tärkeitä seurakunnan toiminnassa. Osallistua voi monella tapaa. Aikaa ei tarvitse välttämättä käyttää paljon, jo pienikin annettu aika on merkityksellistä. Auttavia käsiä ja kuuntelevia korvia ei ole koskaan liikaa.

Vapaaehtoisena voit toimia mm.

• tekstinlukijana jumalanpalveluksessa
  • soittajana tai laulajana jumalanpalveluksessa
  • kolehdinkerääjänä jumalanpalveluksessa
  • striimaajana
  • leiriavustajana
  • hartauden pitäjänä
  • keittiöapulaisena
  • pyhäkoulunopettajana
  • donkkisavustajana
  • isosena
  • kerhomummona
  • yhteisvastuukerääjänä
  • talkooapuna erilaisten tempausten ja myyjäisten järjestämiseksi

Voit myös tuoda omia ideoitasi siitä miten haluaisit palvella seurakunnassa.

Ilmoittaudu tekstiviestillä p. 050 4455 200 tai sähköpostilla vetelin.seurakunta@evl.fi, viestiin merkintä millaista vapaaehtoistyötä olet valmis tekemään.

Eläkeliiton Tikkauskerhon neulomia lapasia vapaaehtoisille Yhteisvastuukerääjille