Haudanhoito

Hautaa hoitaa omainen, seurakunta tai joku muu Kirkkolain määräysten mukaisesti. Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija.

Hautausmaa on nurmetettu. Seurakunta kunnostaa ja hoitaa kaikki nurmetetut hautapinnat siellä, missä koneellinen hoito on mahdollista. Muualta hautapaikan haltija huolehtii siistimisen.

Hautaamattomat alueet hoidetaan seurakunnan puolesta.

Haudanhoitosopimus

Omaiset voivat sopia haudan hoitamisesta seurakunnan kanssa. Hoitosopimus tehdään seurakunnan taloustoimistossa  huhtikuun loppuun mennessä (seuraavalle kesälle). 

Hoitosopimuksia tehdään vain vuodeksi kerrallaan; kesähoitosopimus ja siihen liitettynä haluttaessa talvihoitosopimus(kanerva/calluna ja havutus).

Seuraavan kesän hoitotarjous lähetetään edellisen kesän maksetun haudan hoidon perusteella. Haudan hoito jatkuu automaattisesti siis, jos hoitotarjouslasku maksetaan eräpäivään mennessä. Hoidon sisältöä voi halutessaan muuttaa, ottamalla yhteyttä taloustoimistoon huhtikuun loppuun mennessä.

Kirkkoneuvosto on kokouksessaan 11.3.2019 vahvistanut alla olevat haudanhoito hinnat, jotka tulevat voimaan tulevana kesänä.

Kesä- ja talvihoidon hinta €/hautapaikka ja hoitoon sisältyvät toimenpiteet

  • kesähoito kukalla 50€ (hoitoon sisältyy mullanvaihto/lisäys tarvittaessa, lannoitekastelu, istutus ja rikkakasvien poisto)
  • kasteluhoito 35€ (sis. lannoitekastelu ja rikkakasvien poisto)
  • lisäkukka 6€
  • kanerva/calluna ja havutus 22€
  • lisäkanerva/calluna 5€
  • hautakiven siirto 50€

Kukat pyritään istuttamaan 1.-10.6. välisenä aikana, ottaen huomioon kevään edistyminen ja yöhallat, kuitenkin ennen juhannusta. Hoitokausi päättyy elokuun loppuun mennessä.

Kanervat/callunat istutetaan syksyllä.

Talvihoito maksetaan kesähoitolaskun yhteydessä.

Hautakiven oikaisu

Jos hautakivi ei ole suorassa, se on vaarallinen ja pitää oikaista joko hautapaikan haltijan toimesta tai teettämällä se ulkopuolisella. Tarvittaessa ota yhteys Hautakivipalvelu Haapasalo, Jussi Haapasalo puh. 040-570 8621.

Seurakunta ei vastaa vanhingoista, jonka aiheuttaa

  • luonnonvoimat, kuten myrskyt, raekuurot, rankkasateet, halla tai esim. pieneläimet
  • ilkivallan tai muun siihen verrattavan seurauksista